Kırgızistan Kochkor Belediyesi’nden Kozan’a Ziyaret

Kırgızistan Kochkor Belediyesi’nden Kozan’a Ziyaret

Sarıçam Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Kırgızistan’ın Kochkor Belediyesi, Adana’da bir dizi temasta bulundu. Kırgız Belediye Başkanı Egemberdiev Kubanychbek Mryzamamytovich ve beraberindeki heyet temaslar sonrası Kozan’ı da ziyaret etti.

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kozan Belediyesi Özel Kalem Müdürü Merih Varan ve belediye yetkililerinin ev sahipliğinde Kozan’ı gezen heyet ilk olarak tarihi Arıkan Konağı’nı ziyaret ederek tarihi konak hakkında bilgi aldı. Kochkor Belediye Başkanı konağın tarihi dokusundan çok etkilendiğini ve mimarideki detayları çok başarılı bulduğunu dile getirdi.

 

Ziyaretlerine Kozan Kalesi ile devam eden Kırgız heyet, tarihi kalenin zirvesine tırmanarak burada Kur’an-ı Kerim okuyup toplu dua etti. Kozan Kalesi’nin ve yörenin tarihi hakkında bilgi alan heyet Kozan gezisinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Misafirlere Kozan’ı tanıtan ve belediyeler arası bu tarz ilişkilerin Türk kültürünün kıtalar arasında yayılmasına destek olduğunu dile getiren Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, misafirlerine son olarak Dağılcak mesire alanını gezdirerek burada Dağılcak’a özel meşhur saç kavurması ikram etti.

 

Sarıçam belediyesinden yetkililerin de katıldığı ziyarette, Başkan Yardımcısı Şenöz’e kalpak, kaftan, kımız ve kardeşlik sembollerinden hediye eden Kırgız Heyet, Kozan Belediyesini Kochkor şehrine davet etti.